korpa (0)
ukupno 0.00 RSD
Uslovi korišćenja


 Uslovi korišćenja i prodaje

 

Na osnovu odredbi definisanih čl.13, čl.27, čl.28, čl. 29, čl.30, čl.31, čl.34, čl.50, čl.51, čl.52, čl.53, čl.54, čl.56 Zakona o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo, svoje poštovane kupce koji robu kupuju putem internet sajta www.elipsa.rs 

 

O B A V E Š T A V A


1.    Prodaja robe putem internet sajta www.elipsa.rs obavlja se u okviru registrovane delatnosti
ZTKR Konfekcija Elipsa Kraljevo, Radnički bataljon 22 36000 Kraljevo 036 373-765 PIB _101258096

2.    Osnovna obeležja svih naših artikala sa svim pripadajućim deklaracijama mogu se naći na sajtu www.elipsa.rs

3.    Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.elipsa.rs smatra se prodajom na daljinu.

4.    Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti OVDE.

5.    Svi proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.elipsa.rs poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji svakog pojedinačnog proizvoda, a u skladu sa svim relevantnim zakonima Republike Srbije.

6.    Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom svakog pojedinačnog proizvoda.

7.    Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal na način kako to propisuju zakoni Republike Srbije.

8.    Svi proizvodi koji imaju posebna svojstva ili mane, takođe i oni proizvodi koji su na posebnim sniženjima ili akcijama će biti jasno označeni sa naznačenom cenom svakog pojedinačnog proizvoda kako to propisuju zakoni Republike Srbije. Periodi trajanja promotivnih i/ili akcijskih sniženja će biti adekvatno naznačeni.

9.    Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora ili prikaza na mobilnom uređaju, ne možemo garantovati potpunu jednakost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici (potrošači) vide na ekranu svog monitora ili mobilnog uređaja. Molimo Vas da imate u vidu da u takvim slučajevima reklamacija nije opravdana.

10.    OVDE možete pogledati ili preuzeti sledeću dokumentaciju koja Vam daje osnovne informacije koje štite Vaša prava u postupcima kupovine online: Podaci o trgovcuObrazac Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorijePravo na odustajanje - postupakPravo na odustajanje - zakonska regulativa, Reklamacioni list, Ugovor o prodaji na daljinu, Uslovi korišćenja i prodajePolitika privatnosti. Ukoliko želite da kupujete u našoj online prodavnici ili samo da se registrujete molimo da nakon što se upoznate sa Vašim pravima pošaljete potvrdu da ste ista pročitali i da ste saglasni sa navedenim u njima klikom u odgovarajućim poljima na našem sajtu.

11.    Našu online prodavnicu možete da posetite i u njoj obavite željenu kupovinu kao Registrovani korisnik ili kao Gost. Sa postupkom registracije se možete upoznati OVDE.

12.    Modna kuća Elipsa sa posebnom pažnjom obrađuje i koristi lične podatke koje ste nam dostavili, a u skladu sa politikom privatnosti sa kojom se možete upoznati OVDE.

13.    Prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzmate obavezu kupovine i plaćanja poručene robe.

14.    Sve Vaše kupovine na online sajtu Modne kuće Elipsa možete platiti na jedan od sledećih načina:
- Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.
- Plaćanje platnim karticama na 6 mesečnih rata bez kamate tokom procesa kupovine na sajtu.
- Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, isključivo za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.

15.    Kupovine uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje (nagradne igre, akcijska prodaja i slično), obavlja se u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.elipsa.rs

16.  Troškovi dostave iznose fiksno 399,00 dinara po cenovniku kurirske službe (AKS Express).

Za kupovine čiji je iznos veći od 8000 dinara, troškove dostave snosi Elipsa.

17.  Kupljenu robu isporučujemo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe AKS Express.

Za sve teritorije izvan granica Republike Srbije isporuka nije moguća.

18.    Proizvode kupljene putem online prodavnice www.elipsa.rs možete platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili platnim karticama za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.

19.    U svakom trenutku imate pravo da odustanete od ugovora na daljinu, pre ili nakon prijema robe. Sa Vašim zakonom zagarantovanim pravima možete da se upoznate OVDE. Postupak je definisan OVDE, potrebno je samo da nam dostavite obrazac koji možete da preuzmete OVDE.

20.    Ukoliko nakon prijema proizvoda isti ne želite da zadržite, imate pravo na odustanak od ugovora u roku od 3 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661. U slučaju odustanka od ugovora, imate pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurom za povraćaj sredstava.

21.    Ukoliko u slučaju prijema poručenih proizvoda ustanovite da veličina nije odgovarajuća, imate mogućnost da proizvod zamenite za drugi u odgovarajućoj veličini u roku od 14 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661

22.    Ukoliko nakon prijema poručene robe ustanovite da artikal želite da zamenite za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od prethodno poručenog artikla, možete ga zameniti u roku od 14 dana, slanjem upita na info@elipsa.rs ili na broj +381604068661

23.    Za sve proizvode koje ste kupili putem internet sajta www.elipsa.rs imate pravo da izjavite žalbu, reklamacije ili primedbe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Postupak rešavanja istih se sprovodi na osnovu odredbi gore pomenutog zakona, kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013). na način koji je definisan za robu kupljenu putem online prodavnice.

24.    Kada imate potrebu da izjavite žalbu, reklamaciju ili primedbu neophodno je da nam pošaljete popunjen obrazac koji možete da preuzmete OVDE.

25.    U slučaju kada nismo u mogućnosti da artikl za koji smo prihvatili reklamaciju zamenimo adekvatnim, drugim artiklom, modna kuća Elipsa se obavezuju da Vam izvrši povrat sredstava.

Elipsa je dužna da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac o jednostranom raskidu ugovora s tim da Elipsa može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok ne dostavite dokaz da ste Elipsi poslali robu, u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je Elipsa ponudila da sama preuzme robu.

Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun.

26.    Artikli koji su kupljeni u online prodavnici ne mogu se vratiti u naše maloprodajne objekte, već isključivo preko procedure opisane u delu Reklamacije postupak i Pravo na odustajanje.

27.    Uvek nas možete kontaktirati u pisanoj formi na adresu : ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo

28.    Celokupan sadržaj prikazan na web sajtu Modne kuće Elipsa, vlasništvo su Modne kuće Elipsa.

29.    Sve Vaše porudžbine nastale tokom vikenda i praznika, biće obrađene prvog narednog radnog dana.

30.    U slučaju da nastupi jedan od definisanih slučajeva više sile sve naše prethodno preuzete obaveze odlažemo za izvestan period vremena. Svi Ugovori preuzeti do toga trenutka ili u trenutku nastupanja stanja „Više sile“ će delimično ili u celosti biti okončani sa strane jedne od učesnika (Vaše ili Elipse). Viša sila podrazumeva stanje rata, nemira, građanskog rata, revolucije, vanrednog ili posebnog stanja funkcionisanja države, štrajka ili generalnog štrajka ključnih infrastrukturnih institucija, obustave isporuke električne energije-telefonskih-internet usluga, prirodnih katastrofa i slično. U slučaju ovakvih posebnih uslova života i rada Elipsa će učiniti sve što je u njenoj moći da razreši sve aktuelne porudžbine, situacije na najbrži mogući način.

Za sva dodatna pitanja ili eventualna razjašnjenja bilo kog od gore definisanih pravila funkcionisanja našeg internet sajta www.elipsa.rs ili Vaših prava kao kupca možete nam se obratiti na jedan od sledećih načina: dopisom koji ćete nam poslati na email info@elipsa.rs , dopisom na adresu ZTKR Konfekcija Elipsa, Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo ili nas jednostavno pozovite telefonom na broj +381604068661 u periodu od 08:00 - 16:00h svakog radnog dana.

 


Osnovni podaci o firmi:

Firma (pun naziv): ZTKR Konfekcija Elipsa

Poreski identifikacioni broj (PIB): PIB _101258096
Delatnost i šifra delatnosti:
1392 - Proizvodnja gotovih tekstilnih proizvoda osim odeće
Sedište firme (ulica i broj, mesto):
Radnički bataljon 22, 36 000 Kraljevo
Broj telefona direkcije: +381 36 37 30 08
Broj telefona online prodavnice
+381 60 40 68 661
E-mail direkcija: elipsa@elipsa.rs
E-mail online prodavnica: info
@elipsa.rs


Pristupanjem sajtu www.elipsa.rs ili njegovim korišćenjem Vi pristajete da postupate u skladu sa ovde navedenim odredbama, koje s vremena na vreme mogu biti ažurirane i u takvom obliku postavljene na sajt www.elipsa.rs.

Korisnik je slobodan da vidi bilo koji deo sajta www.elipsa.rs za svoju ličnu i privatnu upotrebu. Elipsa zadržava pravo da promeni ovde navedene uslove korišćenja Vebsajta bez bilo kakvog obaveštenja. Pristup sajtu www.elipsa.rs posle takve promene smatraće se kao bezuslovno prihvatanje novih uslova.

Ukoliko ne želite da budete obavezani ovim odredbama, molimo Vas da ne koristite sajt.

 

NARUČIVANJE / KUPOVINA PROIZVODA

Na osnovu odredbe člana 13 i člana 27 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 65/2014) ZTKR Konfekcija Elipsa svoje potrošače koji robu kupuju preko interneta obaveštava:

Proizvode putem sajta www.elipsa.rs možete naručiti putem telefona ili e-maila, na dva načina: pouzećem ili dostavom željenog proizvoda u vama najbliži Elipsin maloprodajni objekat.

Naručivanje putem sajta www.elipsa.rs je jednostavno, a čak i ako nešto pogrešite spremni smo da vam pomognemo u svakoj situaciji.

 

KUPOVINA POUZEĆEM - Kao i u klasičnoj prodavnici, prvo je potrebno da na sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Zatim izaberite link "kontakt", i bićete automatski usmereni na e-mail formu gde ćete uneti svoju e-mail adresu i ostale tražene podatke, izvršiti upit u vezi proizvoda koji želite da kupite i naručiti željeni proizvod, prateći korake na vebsajtu i uputstva koja ćete od nas dobijati e-mailom. Klikom na link koji ćete dobiti na vaš e-mail potvrdjujete kupovinu,i dobićete potvrdu na vaš mejl, sa svim podacima o vašoj narudžbini. Kod kupovine pouzećem ćete kupljeni proizvod dobiti na vašu adresu, posredstvom kurirske službe, na način bliže opisan dalje u tekstu. Plaćanje se vrši isključivo gotovinski, na ruke kuriru isporučiocu. Uz kupljenu robu ćete dobiti i fiskalni račun sa iznosom vase kupovine.

 

PREUZIMANJE U MALOPRODAJNOM OBJEKTU - Kao i u klasičnoj prodavnici, prvo je potrebno da na sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Zatim izaberite link "kontakt", i bićete automatski usmereni na e-mail formu gde ćete uneti svoju e-mail adresu i ostale tražene podatke, izvršti upit u vezi proizvoda koji želite da kupite i naručiti željeni proizvod. Ukoliko želite da željeni proizvod preuzmete u jednoj od Elipsinih prodavnica, Elipsa će vas u najkraćem mogućem roku obavestiti u kom roku i u kom vama najblizem maloprodajnom Elipsinom objektu mozete preuzeti zeljeni proizvod. Nakon dobijanja tog e-maila neophodno je da potvrdite svoju narudžbinu odgovorom na e-mail.

Prilikom biranja opcije za preuzimanje modela u maloprodajnom objektu poručivanjem online, birate samo opciju direktne kupovine.

Prilikom biranja opcije za preuzimanje modela u maloprodajnom objektu poručivanjem online, nije moguća proba modela.

Nakon obavljene narudžbine (kao što je u prethodnom delu detaljno opisano), dobićete na svoj e-mail obaveštenje u kome stoje svi podaci o narudžbenici. Međutim, ukoliko iz nekog razloga isporuka naručene robe ne bude moguća, Elipsa je dužna da Vas bez odlaganja o tome obavesti. Trudimo se da artikle koji su ponuđeni na sajtu imamo dovoljno na stanju u svim veličinama, ali zbog dinamičnosti tržišta i broja maloprodajnih / franšiznih objekata u Srbiji postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našem magacinu u traženoj veličini. Ova napomena se prvenstveno odnosi na modele koji su duže vreme u prodaji.

Ukoliko se dogodi ovakav slučaj naša prodajna služba će Vas o tome obavestiti e-mailom i ponuditi vam alternativu.

 

NAČINI PLAĆANJA

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.


Cene navedene na sajtu su informativnog karaktera i moguće je da dodje do odstupanja od istih, kao i da se cene u maloprodajnim objektima donekle razlikuju od onih navedenih na sajtu www.elipsa.rs.

 

Proizvode koje želite da kupite putem sajta www.elipsa.rs i koje ste poručili putem telefona ili putem naručivanja e-mailom možete platiti: pouzećem, gotovinski, platnim karticama, čekovima gradjana, kreditnim karticama ili putem administrativne zabrane, na sledeće načine:

 

Plaćanje pouzećem: plaćanje pozećem vrši se gotovinski na ruke kuriru isporučiocu kupljenog proizvoda.

Plaćanje gotovinski: podrazumeva plaćanje iznosa sa fiskalnog računa u gotovinskom iznosu prilikom preuzimanja robe u maloprodajnom objektu.

Plaćanje platnim karticama: ukoliko posedujete sledeće platne kartice: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO možete izabrati ovaj način plaćanja, u bilo kom Elipsinom maloprodajnom objektu.

Plaćanje čekovima gradjana: plaćanje čekovima gradjana možete izvrsiti na 4 mesečne rate u bilo kom Elipsinom maloprodajnom objektu.

Plaćanje kreditnim karticama: Elipsa prihvata kreditne kartice banke Intesa VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS putem kojih je mogućno plaćanje na 3 mesečne rate u Elipsinim maloprodajnim objektima u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Užice, Čačak, Niš i Kraljevo.


Plaćanje putem administrativne zabrane:

 

Roba se ovim putem prodaje pod sledećim uslovima:

- za kupovine preko 6000 dinara odobrava se kupovina na 3 rate

- za kupovine preko 9000 dinara odobrava se kupovina na 6 rata

 

Kupac mora da ispunjava sledeće uslove:

- da je zaposlen na neodređeno vreme

- da firma u kojoj radi isplaćuje redovno zarade u skladu sa Zakonom o radu

- da firma u kojoj radi u zadnjih 365 dana nije imala blokiran tekući račun duže od 10 dana

- da prosečan iznos primanja u poslednja 3 meseca umanjen za obustave bude najmanje dvostruko veći od iznosa kupovine

- da Administrativna zabrana overena od strane preduzeća ne bude starija od 3 dana

- da doneta Administrativna zabrana sadrže sve potrebne podatke

 

Da bi kupac kupio robu na rate potrebno je da izvrši sledeće korake:

- Preuzeti OVDE obrazac Administrativna zabrana

- Odštampati OBRAZAC Administrativna zabrana u 3 primerka

- Odštampanu dokumentaciju dati na popunjavanje i overu u nadležnoj službi u preduzeću u kojoj je kupac zaposlen

- Popunjenu i overenu dokumentaciju zajedno sa fotokopijom lične karte doneti u maloprodajni objekat

- Nakon odabira robe prodavac popunjava Ugovor o prodaji robe sa obročnom otplatom cene i po potpisivanju jedan primerak ugovora ostavlja kupcu, nakon čega kupac može da preuzme robu.

- Prilikom uplate rata, bez obzira da li je vrši preduzeće ili kupac obavezno u pozivu na broj upisati broj ugovora.

 

TROŠKOVI DOSTAVE

Troškovi dostave iznose fiksno 399,00 dinara po cenovniku kurirske sluzbe (AKS Express). To takođe možete videti i u detaljnom prikazu Vaše narudžbenice koji ćete dobiti na vašu e-mail adresu, u kom su obračunti ovi troškovi. Naručivanjem putem e-maila dajete svoju izričitu saglasnost za plaćanje troškova dostave. Za kupovine čiji je iznos veći od 8000 dinara, troškove dostave snosi Elipsa.

 

VREME DOSTAVE POŠILJKE

Od trenutka evidentiranja Vaše uplate, odnosno od dana prijema narudžbenice na e-mail potrebno je najmanje 2, a najviše 5 radnih dana da Vaša pošiljka bude uručena. U to vreme spada priprema Vaše pošiljke + broj dana koliko je potrebno kurirskoj službi da uruči proizvod.

Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, osim na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

 

PREUZIMANJE POŠILJKE

Vaša pošiljka će Vam biti dostavljena putem kurira na adresu koju ste naveli za isporuku, i to u periodu između 8h - 16 h. Iz tog razloga Vas molimo da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da vizuelno pregledate paket kako bi se uverili da ne postoje neka vidna oštećenja.

Ukoliko je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, potrebno je da odbijte prijem pošiljke i da nas odmah obavestite o tome.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja možete slobodno preuzeti pošiljku i potpisati kuriru dostavnicu i platiti robu ukoliko ste kao način plaćanja odabrali plaćanje pouzećem.

Dužnost kurira je da pokuša da svaku pošiljku uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudzbine i ugovori novi termin isporuke, ukoliko Vas ne zatekne na adresi koju ste naveli za isporuku. Ukoliko ni tada ne bude mogla da se izvrši isporuka, pošiljka se vraća nama. Po prijemu pošiljke, naša je obaveza da Vas kontaktiramo kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovorili o ponovnom slanju.


ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

U ime modne Kuće Elipsa obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni modne kuće Elipsa (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, modna kuća Elipsa je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC I Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Povraćaj sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica se vrši isključivo preko VISA, EC/MC I Maestro metoda plaćanja odnosno POS terminala banke na zahtev prodavca.


S poštovanjem Vaša Elipsa!

x

newsletter

budite o svemu prvi obavešteni

ne prikazuj više